Výborný jogurtový chléb bez droždí, bez kynutí, jednoduchá příprava.

Jogurtový chléb jsme upekli v Moravské rodině, nám chutnal, věříme, že bude chutnat i vám 🙂

Je jiný, než klasický, jogurtový chléb je vláčnější, nepoužívá se droždí, díky tomu tedy nenadýmá, je lehce stravitelný, chutný a zdravý.

Ingredience:

Hladká mouka – 450 g (pro zdravější variantu použijte špaldovou mouku)

Bílý jogurt – 500 g (ideální je hustější, řecký)

Jedlá soda – 1 lžička

Sůl – 1 lžička

Cukr krystal – 1 lžička

Postup:

Smíchejte nejprve mouku, sodu, sůl a cukr. Přidejte jogurt, promíchejte se sypkými surovinami, ale opatrně s hnětením, abyste těsto neudusili. Raději jen míchejte a lehce zpracujte v těsto.

Vytvarujte bochánek, jaký se vám líbí, nebo podle vaší pečící nádoby.

Přendejte bochánek na plech vyložený pečícím papírem, nebo do jiné pečící mísy.

Troubu si předehřejte na 180°C a pečte cca 50 min. My na posledních 5-10 min. troubu vypínáme a necháváme jen dojít.

Tak a to je všechno.

Až chleba vytáhnete z trouby, nechejte ho vychladnout a pak se pusťte do ochutnávky.

Přejeme vám dobrou chuť!

Moravská rodina

 

Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
Sdílejte
Napište svůj komentář